Jungleparty

Herken het dier

Wie in de jungle leeft, kan maar beter heel goed zien. Je moet ook dieren herkennen om te weten of ze gevaarlijk zijn. Drie kinderen worden geblinddoekt (dat zijn de Tarzans), de andere kinderen krijgen een tekenblok (dit zijn de Janes). De Janes vertellen de Tarzans welk dier ze moeten tekenen en mogen aanwijzingen geven, bijvoorbeeld: je bent een poot vergeten. Zo ontstaan er te gekke tekeningen, leuk om mee naar huis te nemen.

Eten verzamelen

De apen hebben al het eten van Tarzan en Jane gestolen en nu moeten ze op zoek naar andere eetbare dingen. Alleen kennen ze niets van wat ze vinden. Ze moeten dus proeven. Blinddoek iedereen en geef hen na elkaar verschillende drankjes, soorten eten en Lutti-snoepjes. Wie de meeste juist heeft, is gewonnen.

Vrolijke beestenboel

Sluipen als een jaguar, springen als een kikker, kronkelen als een slang, trompetteren als een olifant, krijsen als een aap. Lachen!

Kokosnotenrace

Klem per twee een kokosnoot (of een bal van bruin papier) tussen jullie buiken en stap naar de overkant. Zonder de kokosnoot met je handen aan te raken. Het snelste duo wint.

Je eigen jungle

Je kan enkele palmbomen maken van rollen waar tapijt op zat – gewoon even vriendelijk gaan vragen in de winkel. Geef ze verschillende hoogtes, schilder ze bruin en maak de bladeren van dik (zelf) groen (geschilderd) papier.