Piratenparty

Kleed je als een echte piraat

Laat iedereen als piraat verkleed komen of maak van het verkleden een onderdeel van het feest. Een piraat draagt een broek met rafels, een T-shirt met lappen op, een sjaal om zijn hoofd, en een band om zijn middel om zijn zwaard op zijn plek te houden.

Natuurlijk mogen het ooglapje en de haak ook niet ontbreken. Het ooglapje is een lapje zwarte stof met een elastiekje erdoor en de haak kan een deel van een plastic kleerhanger zijn of een uit karton gesneden exemplaar (dat is net iets veiliger). Snij een behoorlijk stuk van de onderkant van een plastic fles af en maak in de bodem een gat. Steek je hand in de fles en pak de haak vast die je door het gat in de bodem steekt.

Plastic zwaarden of dolken (ook leuk als mee-naar-huis-cadeautje) maken de uitrusting af.

Zoek de schat

Speel de spelletjes hiernaast en verdien zo stukjes schatkaart. Na de laatste opdracht is de schatkaart  compleet en kan de schattenjacht beginnen! De grote Lutti-schat zit in een doos of kistje en dat is daar waar de kaart jullie brengt … Spannend!

Spelletjes

Storm op zee

Wie krijgt zijn ballon het eerst over de finish door er door een rietje tegen te blazen?

Schipbreukeling

Verdeel de groep in schipbreukelingen en haaien. De schipbreukelingen staan elk op een krantenpagina. De haaien proberen zoveel stukken van de pagina te scheuren dat de schipbreukelingen er niet meer met twee voeten op kunnen staan. Schipbreukelingen kunnen zich verdedigen door de haai te tikken. Een haai die twee keer is getikt, is af. Een schipbreukeling die niet meer met twee voeten op zijn krant kan staan is ook af. Wie blijft er over?

Rooftocht

Een kind staat in een grote cirkel vol schatten: Lutti-snoepjes natuurlijk! De andere kinderen staan elk in een eigen kleine cirkel, een paar meter van de grote cirkel vandaan. Zij proberen schatten te stelen en in hun eigen cirkel te leggen. Worden ze door de bewaker getikt in de grote cirkel, dan moeten ze àl hun schatten terugleggen. Wie heeft aan het eind de meeste schatten gestolen? Smullen maar!

Happig happen

Hang Lutti-snoepjes aan een vislijn (stok en touw). Wanneer iemand een 6 gooit met de dobbelsteen, krijgt hij of zij een blinddoek voor en mag zo lustig naar het snoepje happen tot het bingo is!

Piraten scheren

Blaas enkele ballonnen op. Teken op elke ballon een gek piratengezicht. Hang de ballonnen omhoog. Spuit er nu een baard van scheerschuim op. En scheren maar … zonder dat de ballonnen kapotspringen. Hilarisch!