Griezelfeest

Knutselketting

Bij een griezelfeest mag Dracula natuurlijk niet ontbreken. Je kan heel eenvoudig griezelige snoepkettingen maken. Hang Draculatanden van Lutti aan Scoubidou snoepveters! Probeer daar meer eens niet in te bijten …

De schat van de slapende mummie

Kies iemand uit de groep om mummie te zijn. Die gaat met zijn gezicht naar de muur staan, met zijn rug naar de anderen – dat zijn de griezels. Naast hem zet je een schat, een mandje boordevol lekkers van Lutti. De griezels mogen dichterbij sluipen zolang de mummie niet kijkt. Wanneer hij zich omdraait, moeten de griezels doodstil blijven staan. Als de mummie een griezel ziet bewegen, moet die griezel terug naar af. Diegene die de schat kan pakken zonder dat de mummie hem of haar zag bewegen, die wint. Doe het de eerste keer voor en speel zelf de mummie.

Schrik van de griezels

Iedereen zit in een kringetje op de grond of rond een tafel. In het midden ligt een kringetje van Lutti-snoepjes. Stuur één iemand de kamer uit of de tuin in. De achterblijvers wijzen samen één ‘giftig’ snoepje aan. Je vriend of vriendin mag nu terugkomen en neemt snoepje per snoepje uit het kringetje, als hij of zij het ‘giftige’ snoepje pakt… Dan gillen de griezels superhard! Het ‘proefkonijn’ moet het “giftige” snoepje opeten. Nu is het de beurt aan iemand anders, met een ander ‘giftig’ snoepje.

Je eigen spookhuis

Voor een super griezelfeest kan je je eigen huis ombouwen tot spookhuis. Denk na over wat er allemaal in en aan een spookhuis zit. En vergeet de spoken zelf niet! Die kan je heel makkelijk maken door witte lappen over opgeblazen witte ballonnen te hangen, teken op papier hele gemene (bloeddoorlopen) ogen en plak die dan op de spoken. Je kan ze met touwen in het hele huis hangen.