5 keer verstoppertje, 5 keer anders

Vind jij verstoppertje spelen ook heel leuk? Maar wil je wel niet AL-TIJD hetzelfde spel spelen? Dan hebben we de oplossing! 5 varianten op het klassieke verstoppertje! Wedden dat geen enkele woensdagnamiddag nog hetzelfde zal zijn?

1. Omgekeerd verstoppertje

Iedereen is zoeker! Duid één verstopper aan die zich op een leuke plek verstopt. De rest gaat naar hem of haar op zoek. Heb je de verstopper gevonden? Ga er dan stilletjes bijzitten en wacht op de anderen!

2. Wuivertje

Ben jij de zoeker? Dan mag je enkel rechtdoor kijken terwijl je zoekt. Gebruik je handen als oogkleppen (zodat je niet opzij kan kijken). De anderen verstoppen zich. Wie gevonden wordt, sluit zich aan bij de zoeker. TENZIJ hij of zij bevrijd wordt door iemand die nog niet gevonden is! In dat geval mag hij zich terug verstoppen.

3. Kiekeboe!

De zoeker roept luid ‘kiekeboe’! Iedereen tikt op zijn of haar rug en verstopt zich. De eerste keer krijgen de spelers 20 seconden om een plekje te zoeken. Wie gevonden is, gaat bij de zoeker staan. De zoeker mag opnieuw ‘kiekeboe!’ roepen en telt dan af van 19. En zo gaat ’t verder tot iedereen is gevonden.

4. Vermom jezelf

De zoeker blijft in de kamer, de anderen gaan naar buiten. Daar duiken ze in de verkleedkoffer en komen terug met hun vermomming aan! Kan de zoeker raden wie wie is?

5. Vuur!

Dit spelletje is ideaal voor als je onderweg bent. De zoeker wandelt vooraan. Op een bepaald moment roept hij of zij ‘vuur!’ en telt af van 20. Het is de bedoeling dat iedereen zich zo snel mogelijk verstopt. Wie als eerste wordt gezien, is de nieuwe zoeker en telt af van 19. De volgende van 18. (Let wel op dat je tijdens het verstoppen aandachtig blijft voor het verkeer.)

Lutti_5keerverstoppertje