DIY: pimp je fiets

 Deze week is het Week van de Mobiliteit! Tijd om je fiets lekker te versieren. Met de nadruk op lekker!

  • Blikjesslinger 

Verzamel een paar lege conservenblikjes. Hoeveel kies je zelf: hoe meer blikjes, hoe langer je slinger. Maak een gaatje in de blikjes en rijg er een stuk touw door. Hou alles bij elkaar met een knoopje. Klaar? Knoop je knutselwerk aan je bagagedrager. 

  • Bloemenslinger rond je stuur 

Heel vrolijk én supermakkelijk: deze bloemetjes. Al wat je nodig hebt is een bloemenslinger. Die vind je in veel winkels, zoals in Hema bijvoorbeeld. Draai de slinger rond je stuur en knoop vast. Klaar! [Symbool] 

  • Snoepjes aan het stuur 

Mmm, dit is onze favoriet! Neem een klein beetje tape en kleef een plastic bekertje aan je stuur. Een maatbeker kan ook. En dan het belangrijkste: vul het bekertje met je favoriete Lutti-snoep.  

  • Strik je bagagedrager 

Kies een cool lint. Bijvoorbeeld in de kleuren van je favoriete voetbalploeg. Of misschien een oud haarlint? Knoop het stevig rond je bagagedrager. En maak een strik, als je dat wilt. 

  • Ballonnenstuur 

Al wat je nodig hebt: 4 ballonnen, 2 voor aan elke kant van je stuur. En felgekleurde lintjes (zoals die waarmee je cadeautjes inpakt). Blaas de ballonnen op en knoop met het touwtje rond de handvaten van je stuur.  

Zo, nu ben je helemaal klaar! Eneuh, voorzichtig op de baan he! 😉 

CSB-cp-1709-Autoloos